Diver Impacts på besök!

Diver Impacts på besök!

I veckan har vi haft besök av deltagare från EU-projektet ”Diver Impacts”. Det är forskare, rådgivare, lantbrukare och studenter från hela Europa som deltar i ett flerårs-projekt som i stort handlar om hur man diversifierar lantbruket, både odlingsmässigt och rent företagsmässigt från jord till bord. Hur kan vi odla mer hållbart, men också skapa en hållbar värdekedja? Väldigt spännande!

Vår gård var ett av besöken de gjorde på sin Sverigeresa. De var intresserade av att se en del av vår odling. Vi tittade på fält där vi samodlar havre och en kultursort av ärta (gråärta). Vi visade dem även spannmålsfält med insådder av gräs och klöver som ska hålla fälten gröna hela vintern. Det fanns även ett stort intresse för vår maskinpark vi använder till dessa odlingar. Hur vi genomför insådder, och senare hur vi brukar ner och bearbetar dessa gröngödslingar/mellangrödor för att kunna så på nytt.

Vill ni läsa mer om projektet föreslår vi att besöka Diver Impacts hemsida.
https://www.diverimpacts.net

Här kan ni även se ett klipp från Lantbruksnytt om Diver Impacts besök hos oss:
https://lantbruksnytt.com/tv/video/1145/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *