Odling

Odling

Marken på vår gård började läggas om till ekologisk odling år 2014. Sedan dess har arealen vuxit till cirka 200 hektar och vi befinner oss fortfarande i en övergångsfas där vi odlar både ekologiska fält och fält som är under karens.

För att sprida risker (och för lite spänning i vardagen) odlar vi många olika slags grödor. Vi har cirka 30 hektar rotfrukter (potatis, rödbetor och rotselleri). Vi odlar spannmål, baljväxter, raps, sockerbetor och även mindre specialgrödor som solros, oljedådra, amaranth, quinoa och hampa. Grödorna som vi valt att kalla ”special” är provodlingar under utvärdering och dessa grödor är väldigt spännande och lärorikt att odla!

Vår strävan efter att inte bara odla ekologiskt – utan även hållbart i linje med djur och natur är någonting vi verkligen brinner för!
Jordhälsa är ett begrepp man kan fördjupa sig oerhört inom, och vårt arbete med just detta kommer ni att kunna följa i våra inlägg på hemsidan.

Kort sagt – Vi tror på ett hållbart lantbruk med jordhälsan i fokus. Genom att konsumera bra mat som är producerad med omtanke mår man bättre. För oss handlar det om att odla jorden! Bygga upp struktur, mullhalt och ett mikroliv som heter duga. En levande jord kan senare ge oss ett enormt fint utbyte genom fantastiska råvaror med god kvalité. Detta har vi under våra få verksamma år redan sett många bevis på.